Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 26 september 2012

Föreläsning med Britt Nilsson

Idag på eftermiddagen på SCB huset var personalen på Heden Ölmbrogården på en föreläsning av Britt Nilsson. Denna föreläsning ingår i projektet i Resurs stödjande förhållningssätt.
Det är inte första gången vi personal på Ölmbrogården lyssnar på Britt Nilsson.
Vi har lyssnat på en gripande föreläsning tidigare, för ett par år sedan, då vi var på en svit med föreläsningar och påbörjade våran salutogena resa.
Om ni har möjlighet att lyssna på Britt någon gång så rekommenderar jag er att ta chansen!
Britt får en att tänka till, att fundera, man blir berörd och framför allt får man skratta! Hon delar med sig av sina personliga erfarenheter, bra och dåliga, från hemmet och i arbetslivet. En av arbetskamraterna sa att om Britt funderade på att byta karriär någon gång, så kanske "stå uppare" kunde vara något för henne...

Lägger in en länk från Fortbildning ab om Britt om ni är nyfikna på henne:

http://www.fortbildningab.se/ao/?location=1,8&page=1&forelasnr=25479&-session=ff_order:42F947460c4ec38812Qhtq1806EC

Föreläsningen filmades och kanske kommer vi kunna lägga ut en snutt från föreläsningen på bloggen .. Vi återkommer med det isåfall!

Tack så mycket Britt för en underbar föreläsning!

Här kommer en bloggbild naturligtvis!



//Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: