Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 28 september 2012

Sköna fredag....




...har vi ibland. Vi som är hälsoinpiratörer brukar ordna med "måbra"stunder med frukost och pausmassage. Idag var det både personal och boende med och njöt av den sköna förmiddagen!

//Marie-Helén och Maria Vintrosahemmet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Letade efter konkreta metoder där man använder salutogenesen som utgångspunkt för mina studerandes räkning (och för mig själv också) och så hittade jag er!

Vad roligt att läsa om er verksamhet och vilka fina bilder!
Jag blir både inspirerad och lite frustrerad. Tänk om fler gjorde som ni! Vilken äldreomsorg vi skulle kunna ha över hela landet!

Heja er!

Många varma hälsningar från
Jenny, vårdlärare på Consensum i Sollentuna

Ölmbrovintrosa sa...

Hej Jenny!
Tack för din fina kommentar, den värmer!
Men man vill ju verkligen arbeta för de boende, att de ska ha det så bra de någonsin kan, att de får känna sig delaktiga och få ut något av dagen, att bli sedda.Det är härligt att se när man lyckas!
mvh Marie-Helén Ardeman undersköterska Vintrosahemmet