Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 28 september 2012

Förberedelser till Skördefest...

Ölmbrogården håller personalen att förbereda en skördefest för hela huset!
Skördefesten går av stapeln den 3 Oktober i stora matsalen.
Solhöjdens värdinna Gunilla samarbetar med köket & personal från Heden.

Det är inte bara personalen från huset som är med i förberedelserna, utan även anhöriga är med och hjälper till att ordna dekorationer till festen. Denna anhörig arbetar på Kvinnersta skolan.
På söndag kommer vår anhörig och lämnar fem äppelsorter och grönsaker av det som finns!
Det ska bli spännande och se vad vi får!

Äpplena och grönsakerna ska vi titta på tillsammans, boende och personal!
Vi ska skapa förväntan och längtan till vår fest!
Kanske kommer andra äppelminnen göra sig påminda eller något skördeminne...Det är det som är så härligt med samtal...Man vet aldrig vad som kommer upp...


//Therese Heden Ölmbrogården.

2 kommentarer:

Gunilla Arneström sa...

Vad trevligt med skördefest ! Jag har haft berättarcafé på äldreboende på tema: Vad skördar vi på hösten ! Jag hade med mig ett antal äpplesorter och de flesta rotfrukter som är vanliga. Vi luktade och pratade om vad som förknippades med frukten/grönsaken.Vi drack kaffe o morotskaka. Allt var mycket uppskattat och de flesta hade många trevliga minnen.Lycka till med festen !

Ölmbrovintrosa sa...

Tack så mycket Gunilla!
Det låter som vi ni hade jättetrevligt på er träff!
Förra året i samband med "skördefesten" passade vi på att ha äppelprovning på de olika sorters äpplen vi fick då från Kvinnersta skolan. Äppelprovning var populärt!
I år ska vi prova att göra torkade äppelskivor av de olika äpplen vi fått.Vi ska sedan förvara dem i vackra glasburkar i köket. Så vi alla, både kan njuta av hur vackert det ser ut och hur gott äppelringarna smakar och naturligtvis ska vi minnas tillsammans, boende och personal, hur vi arbetat med våra äpplen!

//Therese Heden Ölmbrogården.