Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 17 september 2012

Vad vi arbetar med i kostprojektet...

Heden, Ölmbrogården är vi med i kostprojektet som vi tidigare bloggat om.
Nu tänkte jag berätta lite om vad vi gjort hittills....
Vi på Heden bestämde att vi skulle förbättra måltidsmiljön i Hedens två kök. Köken var väldigt slitna och tråkiga med dålig belysning.
En miljögrupp tillsattes som har arbetat på att förbättra just måltidsmiljön. Detta har gått sakta, men säkert, det är många kvarnar som ska mala innan arbete kan påbörjas.Men nu äntligen...
I dagarna har vi en målare hos oss i köken, som målar våra snickerier. Ett av köken ska få nya köksluckor. Det andra köket ska få nytt på väggarna.Det blir väv som de sedan målar på.
Öbo, vår hyresvärd, har även skänkt färg och material till Heden så att personalen själva ska få måla bröstpanelen.

Idag beställdes också tallrikar, djupa och flata och dessertskålar ur servisen "Swedish grace" så snart kan vi även duka vackert!

Sedan gäller det att tänka till då köken ska inredas på reminiscens-vis!

Lägger in en bild på det vackra mönstret på "swedish grace".


//Miljögruppen Heden Ölmbrogården /Therese.

Inga kommentarer: