Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 26 september 2012

Kostprojektet på Heden Ölmbrogården

Idag har personalen på Heden Ölmbrogården vart på slottet på förmiddagen, i Viktoriasalen närmare bestämt och arbetat med vårt pågående kostprojekt.
Snart börjar det bli dags att knyta ihop säcken och redovisa vad vi kommit fram till, i vårt kostprojekt där vi arbetat med genombrottsmetoden.
Men vi är långt från färdiga än...
Vi har länge haft långbord i båda våra kök och nu ska vi försöka att möblera om på ett bra sätt, så att alla våra boende får en lugn och trevlig matsituation.
Miljögruppen inom kostprojektet pratade ihop sig om hur man skulle gå tillväga med målningen av bröstpanelen i köken och började så smått planera hur de färdigt inredda köken kommer att se ut...
Vi väntar med spänning på att vårt porslin ur serien "Swedish grace" ska komma!
Vi har även beslutat hur vi ska redovisa våra resultat...

Det känns som vi på Heden Ölmbrogården har många projekt just nu, många bollar i luften...
Men alla projekten hör ihop och kommer att bilda en salutogen helhetsbild.
Vi hoppas naturligtvis att vi kommer att kunna erbjuda våra boende en ännu meningsfullare tillvaro i framtiden!

//Personalen på Heden Ölmbrogården/ Therese Ölmbrogården.

Inga kommentarer: