Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 27 januari 2014

Helgen som gick...

...så snabbt. Man hinner knappt till jobbet på fredagkväll, tänker hela helgen framför sig, pang så är det söndagkväll!
Man tycker inte man hinner något, inte gör något...men en hel del blir det iallafall när man tänker efter...
i helgen har det varit full fart som vanligt här på huset, många som promenerar i vår långkorridor, sitter ute i entrén och tittar vad som händer, pratar med kissen Maja som undersöker omgivningarna och letar upp sällskap...
uppfriskande promenader ute för de som gillar det, såg två hurtbullar som kom i rask takt på söndageftermiddagen, rödrosiga och glada efter en skön utestund!Då smakade kaffet extra gott.
För oss som var inne blev det mer dofter av kaffe...tända ljus, gott att äta som piggade upp oss. Pusselläggning, äta marknadsgodis från Hindersmässan, lyssna på härlig musik...ägnade vi oss åt också!

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic //Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

Inga kommentarer: