Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 17 januari 2014

Ny utställning i glas-skåpet på Heden

Förra veckan gjorde vi iordning en ny utställning i glas-skåpet som står i hallen på Heden Ölmbrogården.
Denna utställning består av ransoneringskuponger, folkpensionspapper och gamla broschyrer om äldrevården.
Förr hämtade man ut sin folkpension på Ölmbrogården och dessa papper blev sparade från den tiden och blev sedan skänkta till vår enhetschef. Vi fick även ett gammalt fotoalbum.
De gamla broschyrerna är otroligt roliga att bläddra i. De heter att bo på ålderdomshem, välkommen hemsamarit och att bo i servicehus. Ett gammalt häfte är Axbergs äldromsorgsprogram och en äldreomsorgsplan från 1980-1985.
Ransoneringskupongerna hade en av våra medarbetare köpt på en loppis i Ervalla.
När en annan medarbetare gjorde iordning utställningen i skåpet tittade hon plötsligt på namnen på ransoneringskupongerna. Då upptäckte hon att kupongerna kom ursprungligen från hennes släkting som bott i Vedevåg. Om hon blev förvånad...
-Världen är väl liten i alla fall!

Titta gärna på vår utställningen, om ni vill, om ni är på besök på Heden!


Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
//Elisabeth, Johan och Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: