Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

lördag 25 januari 2014

Julgransplundring!

Bättre sent än aldrig!!!
Vi blev en vecka för sent, men till slut så...måndagsklubben med extra tillskott av Rune och Gösta och delar av väntjänsten, blev det en trevlig eftermiddag.
Vi festade i samlingssalen på marängsviss med hemgjord kolasås, chokladsås, olika sorters glass, maränger, grädde, och frukt. Vi hade även bakat "solskenskaka"(sockerkaka med smörkräm i mellan och ovanpå och kokosflarn) Smakade mycket bra.

Vi blev underhållna av måndagsklubben och Rune och Gösta, dragspelsmusik och många gamla välkända sånger. Det lästes dikter på gammalt närkingska om magra kor och frierier!

 Vi sjöng allsång...sist sjöng vi:Nu är glada julen slut, slut, slut...
och som inte det var nog så slog vi till med att göra raketen innan vi gick hem! Det var mycket uppsakttat och blev lite gympa på en och samma gång...och när vi gick ut från samlingssalen fick vi prova fiskelyckan, det nappade bra i vår fiskdamm! Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic //Personalen på Vintrosahemmet

Inga kommentarer: