Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

lördag 4 januari 2014

Nyårsdagar...

...går så fort!
Tiden masar sig fram tycker man ibland, men rätt var det är är juldagarna slut och nyårshelgen är här. Vi tittar en del på tv, men lyssnar mycket på musik i dagrummet, det är både uppiggande och rogivande, beror på musiken! Men det berör oss, mycket gott att ta blir det också, känns som det blir choklad och godisbord istället för julbord såna här mellandagar!
På nyårsaftons förmiddag försvinner tiden snabbt, vi far fram med vårat "trollspö" och fixar inför nyårslunchen, vi tjuvstartar vårt firande redan på dagen...linnedukar, fina servetter, ljus, glas på fot.
Alla har redan sina finkläder på...vad fina ni är! Vad fint ni har gjort tycker ni!
En trerätters har vi "trollat" fram, det blev crepes med räkfyllning till förrätt, fläskfilé gryta med tillbehör till varmrätt och en mjuk pepparkaka med lingongrädde och dekorerad med frusna lingon. Till det drack vi cider. Vi lyssnade på storbandsmusik svagt i bakgrunden under middagen, tjusigt!
Vi avslutade middagen med att läsa nyårsklockaImage and video hosting by TinyPicn , för klockan tolv i natt är det sova på söta örat som gäller!
På kvällen åt vi potatissallad och rostbiff, med tillbehör,till det drack vi cider och öl.
Nyårsdagen var en lugn och stillsam dag, tv, god mat, manikyr för de som önskade.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic //Marie-Helen och Gunilla Vintrosahemmet

Inga kommentarer: