Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

lördag 25 januari 2014

Idag Skype:ades det på Heden Ölmbrogården!!!!

Nu vill vi dela med oss av vad som hänt idag på fm på Heden Ölmbrogården!
Det här är nog egentligen veckans guldkorn eller kanske till och med årets guldkorn....

Idag, äntligen, fick vår boende som så länge önskat att få se sin son, som bor i ett annat land, som han inte har tillfälle att träffa så ofta...
Idag fick han och han och hans fru, se och prata med sin familj som bor ute i Europa via Skype på den publika dator, vi kämpat så länge, för att få till Heden Ölmbrogården.

Det blev en underbar stund!
Både för vår boende och hans fru och sonen med familj ute i Europa och för personalen som hjälpte dem att få prata via Skype och för alla oss som vart med och kämpat för att denna önskan från vår boende skulle gå i uppfyllelse!
Jag tror all personal blev rörda till tårar...En av våra medarbetare sa:

- Nu blir jag påmind om varför jag valde att arbeta inom äldreomsorgen, det är precis för såna här ögonblick...Och det känns verkligen, som vi personal på Heden, har hjälpt till, att skapa ett sätt för en familj att träffas när de vill...
Vår boende sa gång på gång...under video-samtalet...
- Fantastiskt...fantastiskt....

-Och visst är det det....Fantastiskt!


Image and video hosting by TinyPic

//Anna med helg-personal på Heden genom Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: