Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 20 april 2012

Drömmar om våren & Karin Boye

Idag längtar vi efter våren så innerligt på Heden, Ölmbrogården.
Vi tittar på våra vackra krokusar som vi har i trädgården, på kort och önskar att vi kunde sitta ute och titta på dem istället...



Efter lunchen läser vi dikter av Karin Boye. Dikter som vart veckans ord här på bloggen och andra dikter vi hittat på nätet...Men vi blir lite nyfikna på Karin Boye, så på måndag, ska vi ta reda på mer om henne, så ska vi läsa hennes dikter igen.
Dikterna leder vidare till samtal om vad man läst förr, vad man tycker om att läsa, favoritförfattare, om hur det är idag, läser folk böcker överhuvudtaget?
Vi pratar om den nya tekniken som gör att man inte behöver hålla i en bok för att läsa längre utan att man kan knappa fram boken på telefonen och lyssna på den eller läsa den...
Vi förundras över hur tiderna förändras och vart tekniken är på väg...Vart ska det landa?
//Therese & Cicci, Heden, Ölmbrogården.

Inga kommentarer: