Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 2 april 2012

Veckans konstverk

Veckans konstverk

Veckans konstverk är en tavla av Ragnar Sandberg. Tavlan heter "Vid båtbryggan".


Det blåser lätt sommarbris, doften av tång och glad förväntan känns i luften.
Vid båtbryggan, 1939, är en typisk ljusskimrande ögonblicksbild av Ragnar Sandberg. Färgen, ljuset och skuggan är kompositionens huvudaktörer. Både den kraftfulla färganvändningen- inspirerad av den franske målaren Pierre Bonnard- och västkustmiljöerna har han gemensam med andra sk Göteborgskolorister, till exempel Ivan Ivarson och Åke Göransson. Sandbergs tidiga måleri kännetecknas av en sprudlande palett och vardagliga scener. Med tiden dämpades hans färgskala och kompositionerna blev allt mer geometriska.

Olja på duk.

Om Ragnar Sandberg

Ragnar Sandberg, född 16 februari 1902 i Sanne församling, Göteborgs och Bohus län, död 19 november 1972 i Stockholm, var en svensk konstnär.
Ragnar Sandberg var son till August och Johanna Sandberg (född Schagerholm). Familjen flyttade till Stenungsund och där de drev en diversehandel.
Sandberg studerade vid Valand för Tor Bjurström under 1920-talet. Han flyttade till Stockholm i slutet av 1940-talet och blev professor i teckning 1947 och sedermera i måleri vid Konstakademin. Sandberg ingår i den grupp av konstnärer som kallas "Göteborgskoloristerna".
Sandbergs första äktenskap ingicks med Elsa Sandberg (född Karlsson). I det äktenskapet föddes en dotter. Hans andra äktenskap ingicks med Birgit Broms Sandberg, och de har en dotter.
Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ragnar_Sandberg

//Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: