Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 17 april 2012

Kostprojektet...

Som jag nämnt tidigare ska Heden på Ölmbrogården arbeta med kostprojektet.
I kostprojektet arbetar man enligt genombrottsmetoden. Här kommer lite info om den...

Genombrottsmetoden

Genombrott är en metod för kontinuerligt förändringsarbete som ursprungligen utarbetats av The Institute for Health Care Improvement i Boston (IHI). Metoden togs till Landstingsförbundet 1996, och har anpassats för svenska förhållanden. I Sverige har den använts på olika områden inom vårdsektorn, både i nationella och regionala projekt.
Utmärkande för metoden är att de deltagande teamen själva formulerar mål och testar olika förändringsidéer. Varje team prövar olika, småskaliga och konkreta, förändringar på sina respektive enheter, och mäter noggrant om förändringen leder till önskvärd förbättring. Man arbetar i liten skala med tydliga syften och mätbara mål. Grundregeln är att det är många små förändringar som tillsammans leder mot målet och ger stora förbättringar.

Källa: http://www.demenscentrum.se/Arbeta-med-demens/Metoder-och-arbetssatt/Genombrottsmetoden/

Följ gärna vårt kostprojekt på bloggen! Fler inlägg kommer!

//Therese Ölmbrogården.

Inga kommentarer: