Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

söndag 28 april 2013

Lördagsfest!

Igår på Heden Ölmbrogården hade vi en liten "Lördagsfest".
På dagen hade lite småplock i form av "bollar" förberetts. Bollar av rökt lax, räkor och mango, en boll gjord av nötfärs och kryddor och en boll av kyckling. De av nötfärs och kyckling stektes och serverades varma medan de bollar av räkor och lax serverades kalla.
Recepten var tagna ur en kokbok för bufféer. Tanken är väl att man kan ha dessa bollar på ett buffé bord till en studentskiva eller bröllopsmiddag.
På eftermiddagen förberedde vi bollarna, en del av våra boende och personal, och på kvällen samlades vi i köket och njöt!
Jättegott tyckte de flesta! Vi gjorde ny bekantskap med en del exotiska kryddor...som spiskummin, koriander och sambal oelek.
Men..en av våra damer önskade att nästa gång vi gör något extra...kan vi väl ha paltbröd och fläsk...
Så det ska vi försöka ordna...
Här kommer lite bilder från festligheterna!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

//Elisabeth, Viktoria, Ingegerd, Lillemohr och Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: