Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 29 april 2013

Swedish Grace tallrikarna från kostprojektet på Ölmbrogården

Igår söndag på Heden Ölmbrogården packades Swedish grace tallrikarna ihop för att returneras.
Vi på Heden investerade i Swedish grace tallrikarna när vi var med i kostprojektet förra året.
Kostprojektets mål var att förbättra måltidsmiljön. Varje boende som var med i projektet fick även ett bidrag som man kunde investera i, det man ville förbättra. Vi på Heden ville ha ett vackrare dukat bord och vi behövde tallrikar.
Vad det gällde porslin rekommenderades vi att investera i swedish grace då det skulle vara ett väldigt hållbart porslin som skulle fungera bra på ett boende.
Vi köpte tallrikarna och var så glada, de var så vackra! Men redan första veckan såg vi hur fula repor dök upp på tallrikarna. Vi reagerade genast på detta, ett annat boende hade haft samma problem.
En lång process startades...som nu är till sin ända, nu returneras tallrikarna och byts ut mot en kaffeservis istället.
Vi kan inte säga vad det var för fel på tallrikarna, om det nu är tallrikarna det är fel på... kanske är det diskmedlet, diskmaskinen, diskhanteringen eller att det är ett hårdare slitage på porslinet på ett boende  än i hemmet.
En av vår personal har detta porslin som vardagsporslin hemma och hon har haft det i flera år och har inte sett en repa trots att det diskas varje dag i diskmaskin med maskindiskmedel. Det är konstigt!
Igår vid lunchen pratade vi om tallrikarna med våra boende och berättade att vi nu skulle skicka tillbaka dem. Vi kan säga att vi tog farväl av dem...En av våra damer sa:
-Det är ju så synd! De är ju så vackra...men inte reporna förstås...

Här packas tallrikarna ihop för frakt.


Image and video hosting by TinyPic

//Viktoria, Lillemohr och Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: