Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 8 april 2013

Vårtecken...

...fortsätter komma! Vi tittade på tv-programmet Landet runt i helgen och såg ett inslag om Tysslingesjön, det är ju nära oss, svanarna börjar komma dit nu, det är ett säkert vårtecken! Sen har vi blåsippor på bordet, så då blev det automatiskt att den kära visan kom upp:

Blåsippan ute i backarna står,
niger och säger: nu är det vår.
Barnen de plocka små sippor glatt,
rusa sen hem under rop och skratt.

Mor, nu är våren kommen, mor
Nu får vi gå utan strumpor och skor.
Blåsippor ute i backarna stå,
har varken skor eller strumpor på.

Mor i stugan, hon säger så:
Blåsippor aldrig snuva få.
Än få ni gå med strumpor och skor,
än är det vinter kvar, säger mor.

Ja, så är det! Sången sitter där i bakhuvet...tänk när man hitta den första blomman...när man kände den här första sköna vårluften...fågelkvitter i tidiga vårmornar...ta av sig strumpor och skor...många tankar och minnen som dyker upp, sköna minnen och känslor som dyker upp av en sån liten, liten blomma!
//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

Inga kommentarer: