Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 5 april 2013

Salutogent nätverksbesök på Heden Ölmbrogården

I onsdags på Heden Ölmbrogården fick vi långväga besök!

Besökarna var från Malmö stad eller rättare sagt Limhamn Bunkeflo och de ingår i det salutogena nätverket som även Ölmbrogården är med i, som vi nämnt tidigare här på bloggen.
(se tidigare inlägg "Salutogent nätverk" under år 2012 november)
Inför varje nätverksträff granskas ett boende utifrån ett förutbestämt tema, bestämt av Peter Westlund.
(http://peterwestlundfou.wordpress.com/) (Om ni är nyfikna på vem Peter Westlund är...vi nämner honom ofta här på vår blogg...)

Nu var det dags för Ölmbrogården att bli granskade av Malmö...

Temat på granskningen var: Hur arbetar sjuksköterskan för att göra vården begriplig för de boende, anhöriga och personal. "Malmö" intervjuade enhetschef, sjuksköterskan, personal och boende.

Resultatet av granskningen kommer vi få höra på nästa Salutogena nätverksträff som är i Örebro den 17-18 April. Det ska bli så spännande att ta del av vad som framkom i granskningen!

Trevligt att ha våra nätverkskompisar på besök och det ska bli så roligt när alla kommer till Örebro vecka 16.

I maj är det dags för Örebro att åka iväg och granska Hultsfreds kommun, det ska också bli spännande! Vi är så nyfikna på vad det är för tema vi får i uppdrag att granska!

Här kommer en bild på våra vänner från Malmö, Limhamn Bunkeflo...

Image and video hosting by TinyPic

//Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: