Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 23 juni 2014

Det smakar inte riktigt alltid...

Ja ibland när man frågar vad det ska bli för mat till kvällen får man ett svar som man inte riktigt tyckte var så roligt.
Som ikväll då serverades det soppa och smörgåsar. En dam blev överförtjust medans en annan dam rynkade på näsan och sa ja det får väl gå.
Men just idag hade damen ifråga tur då det fanns lite sill och ägg i kylskåpet, hennes absolut favorit mat. Så på frågan om det kanske kunde smaka med lite sill istället för soppan så lös hela damen upp.
Så så blev det, vi kokade ett par potatisar till henne och så fick hon sin sill och potatis medan de andra var mycket nöjda med soppan och smörgåsen de fick.
Vad bra att man kan göra någon så glad utan att det blir så krångligt.
Det bästa är nog att alla blev nöjda med kvällsmaten de fick.

//Elisabeth Heden, Ölmbrogården

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att med enkla medel förgylla dagen för någon är väl det som kallas kvalite. Lena M

Ölmbrovintrosa sa...

Absolut du har helt rätt och det är det vi eftersträvar.