Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 12 juni 2014

Miljön på Heden Ölmbrogården

Efter den Salutogena konferensen i Stockholm i maj där vi presenterade vår miljö, tänkte vi att belysa vår miljö här på bloggen för att ev kunna sprida lite inspiration.
Vi tänkte börja med att belysa vår frisörhörna.

Image and video hosting by TinyPic

Vår frisörhörna har vuxit fram under ett par år och är en mycket populär hörna hos en del av våra boende. Vi har en gammal hårtork stående där som vi inte använder utan den är mer som prydnad.
En gammal pigtittare fungerar som spegel som står på ett antikt symaskinsunderrede.
När de boende har duschat och tvättat håret blir man tillfrågad om man vill frisera sig i frisörhörnan eller inne på sitt rum. En del vill inte gå ut i korridoren bland de andra utan att ha gjort sig iordning i håret och väljer hellre att bli friserade inne på sitt rum. En del vill gärna gå till frisörhörnan.
En del vill inte alls fixa håret efter dusch och som vid erbjudande av hårläggning säger:
- Nej, nu tycker jag att det blir lite överkurs...
Tanken är ju att den boende själv ska välja hur de vill ha det och få leva sitt liv som de själva vill.
En del av våra boende går gärna och sätter sig i frisörhörnan även om de inte vill ha håret fixat, de sitter där för att de helt enkelt trivs där.

//Miljögruppen Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: