Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

söndag 15 juni 2014

Söndag på Heden Ölmbrogården

Jag tänkte berätta om vår söndag på Heden Ölmbrogården såsom den vart hittills.
Imorse kl 7 så möttes vi av en av våra damer som vaknat tidigt på morgonen.
Hon hade redan ätit frukost och var på väg ut på uteplatsen.
Hon brukar vilja det, gå ut själv på morgonen, sätta sig i en stol i solen och sola och lyssna på fåglarna i morgonlugnet. Så gjorde hon idag, varmt och skönt var det på uteplatsen redan kl 7 på morgonen!

Image and video hosting by TinyPic

Det gick lugnt till på morgonen idag. Särskilt för våra herrar som var extra trötta för att de suttit uppe och tittat på fotbollen igårkväll.
Några gick ut på uteplatsen på förmiddagen och satt där och njöt.
En av våra boende Skype:ade med sin anhörig på förmiddagen! Han var otroligt nöjd efteråt, glad över att få se och prata med sin anhörig. Han tycker den tekniska utvecklingen är fantastisk! Att det är möjligt att kunna kommunicera på det viset...som han säger:
-Helt fantastiskt!!!!
Till efterrätt tog vi den hemgjorda blåbärsglassen som vi tillverkade i veckan då det blivit fel med beställningen. Vi plockade ätliga blommor i trädgården och dekorerade med...Det blev fint och gott!


Image and video hosting by TinyPic

//Therese, Anders, Ulrika, Ingegerd, Amanda Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: