Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

söndag 8 juni 2014

Pingst

Ja då blev det Pingst igen... men varför firar vi Pingst?? Det var frågan vi ställde oss när vi satt och åt en god lunch och pratade om att det var Pingst...
"Kan du inte kolla upp det?" sa en av damerna.
"Jo det kan jag göra" och det gjorde jag... Gick in och kollade wikipedia.

Pingst är en kristen högtid som firar att den helige Ande gav sig tillkänna för apostlarna i Jerusalem (Apg. 2:1-13, 37-39). Enligt Bibeln var detta första gången tungotal förekom (ett tecken på uppfyllelse av Helig Ande) och den dagen döptes nästan 3 000 människor i Jesu namn till syndernas förlåtelse. Den kristna kyrkan anses ha fått sin begynnelse i och med pingstdagen. Pingsten anses vara en motsats till, eller ett upphävande av det som hände i Bibeln när Gud förbistrade människornas språk och spred ut dem över jorden, alla kunde förstå vad som talades i församlingen. Pingstdagen infaller 10 dagar efter Kristi himmelsfärdsdag.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Pingst

Vad mycket man kan få reda på som man inte visste...
"Ja inte visste jag att Pingsten är 50 dagar efter Påsk" som än av våra damer sa efter vi läst om Pingsten.
Men nu vet vi...

//Elisabeth Heden Ölmbrogården

Inga kommentarer: