Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 2 juni 2014

Sängsnack...

...är mysigt. Att småprata när man går och lägger sig...det är inte jämt det pratas så mycket, många har inte pratet kvar, men något litet blir det, ofta faktiskt något snällt till mig som personal, allt från, puss o kram, godnatt, sköt om dig, var rädd om dig, ligg hos mig...ibland små historier om saker i lägenheten, som den här...en dam har en avlång stickad kudde i sängen hos sig jämt, hon kallar den "fästmannen", vi skojar ofta om den, ibland är han på vift, ligger gärna under sängen... men oftast ligger han och väntar där han ska var, på sidan om huvudkudden!
 Hon berättar att hennes väninna och hon ungefär samtidigt blev ensamma, deras makar gick bort, så väninnan gjorde varsin kudde till dem, att ha som tröst, så den kudden betyder så mycket...

//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: