Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 2 juni 2014

Helgfix.

Det har handlats blommor till huset i veckan, så sista dagarna har det planterats och "grejats". Det går åt handkraft att bära jord, krukor och blommor, vi hjälps åt efter förmåga, det är roligt att vi kan hjälpas åt och göra något tillsammans.
Igår söndag var det toppenväder i Vintrosa, så det var altanen som gällde för de som ville. Men några frös, det var koftor på och det blev att sitta i dagrummet och titta genom fönstret på allt som planterades, dörrarna var öppna så varma vindar nådde in...
När vi var klara så åt vi glasstrutar,det är sommar...
...här kommer lite bilder på vår uteplats och på våra blommor vi planterat, vi har bl.a fått ner en vindruva i hörnet på altanen och en "spaljepelargon" ska bli kul och se hur de växer till sig och om det blir några vindruvor, vi håller tummarna!




 Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

 //Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

2 kommentarer:

Unknown sa...

Följer med glädje er blogg.. Jobbar på ett boende. Vi finns på Facebook som Pensionat Kinesen
Hälsningar Lena

Ölmbrovintrosa sa...

Hej!
Tack så mycket! Vad roligt att höra från några medarbetare, Tack för tipset om er sida!
mvh Marie-Helén Ardeman Vintrosahemmet