Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 9 juni 2014

Ingo vs Floyd

På Heden Ölmbrogården bor det en man som väldigt ofta nämner fighten mellan svenska Ingemar Johansson "Ingo" och Floyd Patterson på Yankee stadium.
Från wikipedia:
Johansson mötte den 26 juni 1959 Floyd Patterson inför 30 000 åskådare på Yankee Stadium i New York och vann på knockout efter två minuter och tre sekunder av den tredje ronden.[12] Sverige hade fått sin första och hittills enda världsmästare i tungviktsboxning. Över tre miljoner svenskar lyssnade på matchreferatet av Lars-Henrik Ottosson direkt i radio via Radio Luxemburg (på natten till den 27 juni[13]), eftersom Sveriges Radio av moraliska skäl inte ville sända en professionell boxningsmatch.[14][15] Uppmärksamheten i Sverige var enorm.
 En personal hade fått tag på en minnes dvd av matchen eftersom vi på Ölmbrogården försöker arbeta med reminiscens.
Idag passade det för vår boende titta på filmen i sällskap av personal. Han var mycket nöjd...


Image and video hosting by TinyPic

//Therese, Johan, Anders och Ingegerd Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: